Zatvori

Informacija

Molimo, pričekajte trenutak!


Pravila kupovine

1. Korištenje i izmjene

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje concordia Webshop Internet prodavaonice isključivo na području Republike Hrvatske, odnosno web domene concordia.hr.

Usluge concordia Webshop Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama http://www.concordia.hr, dalje u tekstu concordia Webshop.

Web stranice kao i ostale usluge concordia Webshopa (kupnja putem concordia Webshopa uz dostavu putem Concordia paket usluge) mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Općim uvjetima i pravilima. 

Korištenjem concordia Webshopa obvezujete se poštivati niže navedene Opće uvjete i pravila. Ako se ne slažete s Općim uvjetima i pravilima korištenja concordia Webshopa, molimo Vas nemojte koristiti web stranice concordia Webshop.

Opći uvjeti i pravila concordia Webshopa podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Općim uvjetima i pravilima korištenja concordia Webshopa trebali posjetiti kod svake posjete web stranicama concordia Webshop. Ako web stranice concordia Webshop nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Opći uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima i pravilima korištenja concordia Webshopa. SIT collection d.o.o. neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

2. Uvjeti kupnje

Ovim se Općim uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem concordia Webshopa definirani su kroz sljedeće stavke: 

1. Registracija

2. Naručivanje

3. Plaćanje

4. Otprema (dostava)

5. Preuzimanje

6. Povrat/reklamacija

7. Odgovornost za materijalne nedostake

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto concordia Webshop. SIT collection d.o.o. putem concordia Webshopa omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi i na zalihi Concordiamedia prodavaonica (prodavaonice iz koje se dostavlja pojedinom kupcu, a prema adresi dostave kupca). 

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje proizvode tvrtke SIT collection d.o.o., Zagreb, posredstvom concordia Webshop Internet prodavaonice. Kupcem se smatra svaka fizička ili pravna osoba koja se registrira na stranice concordia Webshopa te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod. 

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na datum isporuke.

SIT collection d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.


2.1. Registracija

Da biste se registrirali ili koristili usluge concordia Webshopa, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije ili kupnje, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate Vaš korisnički račun u concordia Webshop korisničkom računu u rubrici „Postavke“. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.


2.2. Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Pritiskom gumba "Dodaj", odabrani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli Proces „Naplate“ (checkout procedura) koji se sastoji od 4 koraka: 1.Kontakt podaci, 2. Način dostave, 3. Odabir načina plaćanja i 4. Potvrda narudžbe.

Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane concordia Webshopa. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vašoj košarici nakon prijave na stranici Concordia Webshop te ponovite proces naručivanja.

Ukoliko SIT collection d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će kupca e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike proizvoda na Concordia Webshop Internet prodavaonici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

SIT Collection d.o.o. će nastojati na web stranicama Concordia Webshop objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.


2.3. Plaćanje robe


2.3a. Načini plaćanja robe

· pouzećem (moguće je isključivo ukoliko se kupac nalazi u Zagrebu ili u užoj okolici Zagreba. Prilikom narudžbe potrebno je uplatiti avans u iznosu od minimalno 30%, a zatim se ostatak plaća prilikom dostave)

· putem ponude (uplata na transakcijski račun) 

· kreditnim karticama American Express, MasterCard, Maestro,Visa jednokratno


Pouzećem

Prilikom preuzimanja pošiljke iznos računa plaćate u gotovini djelatniku kurirske službe. Isto je moguće isključivo ukoliko se kupac nalazi u Zagrebu ili u užoj okolici Zagreba. Prilikom narudžbe potrebno je uplatiti avans u iznosu od minimalno 30%, a zatim se ostatak plaća prilikom dostave.


Kreditne kartice

              


 Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge tvrtke

 T-Com Pay Way.

 T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL)  protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se  razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži,  koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).  

 Dostavljaču ne možete platiti naručene artikle karticama.

Prilikom obrade paketa plaćenog karticom, s kartice se tereti cjelokupan iznos narudžbe. 


Putem ponude

Prilikom potvrde narudžbe na Vaš e-mail poslat ćemo Vam ponudu. Otprema i dostava su ovisne od datuma plaćanja ponude na transakcijski račun koji je istaknut na ponudi i dostavljenoj potvrdi o uplati koju je potrebno poslati na e-mail: Nakon Vaše primljene potvrde kupljene proizvode isporučit ćemo Vam prema dogovorenim uvjetima roka isporuke. 


2.3b. Izjava o konverziji / Conversion declaration

Sva plaćanja će biti izvršena u hrvatskim kunama.Iznos terećenja Kreditne kartice dobija se postupkom konverzije cijene iz eura u kune prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom naplate vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u Vašu lokalnu valutu prema tečaju kartičnih društava. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost manje razlike u odnosu na cijenu navedenu na našim web stranicama. 

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti tvrtki SIT collection d.o.o. kreditnom ili debitnom karticom navedenim na stranicama concordia Webshopa.


2.4. Otprema (dostava) robe

Dostava proizvoda obavlja dostavnim službama koje su vanjski suradnici tvrtke SIT Collection d.o.o.

2.4.a Na području Zagreba i uže okolice, dostavu nam vrši vanjski suradnik kombi vozilom, te je moguće plaćanje pouzećem. Cijena dostave za Zagreb iznosi 100,00 kn jednokratno i dostava se vrši do ulaza u kuću/zgradu. Dostavljač ne unosi namještaj u stan, već se za to dužan pobrinuti kupac. Dostava u užoj okolici Zagreba iznosi 150,00 kn. 

2.4.b Diljem Hrvatske dostavu vrši DHL paletnom distribucijom, stoga nema mogućnosti plaćanja pouzećem. Za namještaj nestandardnih dimenzija ili namještaj kod kojeg postoji povećan rizik za oštećenjem prilikom transporta, ne nudimo dostavu diljem Hrvatske, već isključivo na području Zagreba i uže okolice. Naručena roba bit će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

2.4.c Montažu je moguće ugovoriti s vanjskim suradnikom isključivo na području Zagreba, te se ista plaća isključivo njemu po izvršenoj usluzi. Ukoliko se odlučite za uslugu montaže, isto je potrebno najaviti minimalno tjedan dana ranije radi organizacije dostave i montaže. Cijenu definira vanjski suradnik, a ovisno o kompleksnosti montaže naručenog namještaja. 


2.5. Preuzimanje narudžbe

Uobičajeno vrijeme isporuke je 4-12 tjedana, a isto ovisi o proizvođaču, vremenu potrebnom za proizvodnju te isporuku do našeg centralnog skladišta. 

U rokove za uručenje ne računaju se:

1. dan prijama narudžbe;

2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese odabranog prodajnog mjesta;

3. vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Concordie;

4. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava distributera.


2.6. Povrat/Reklamacija robe

Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti i djelatnike Internet trgovine Concordia.hr (SIT Collection d.o.o.). Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi, izuzev kada ste obaviješteni da se uslijed nedostatka proizvoda na skladištu ili otkazivanja transakcije isti ne može isporučiti uz ostale proizvode iz narudžbe, vratite nam pošiljku, a mi ćemo Vam ispravni proizvod poslati na naš trošak. Kupac može, shodno Članku 72. ZZP, otkazati narudžbu ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) dana, pod uvjetom da roba nije prethodno montirana, a o vlastitom trošku. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je roba zaprimljena. Kupac e-mailom ili telefonom mora obavijestiti Prodavatelja o povratu narudžbe. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke, koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja. 


2.7. Odgovornost za materijalne nedostake

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422). 

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. 

Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak. 

Materijalni nedostatak postoji:

ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,

ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,

ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,

kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,

ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave Prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

Ako je kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku kupca da sklopi ugovor. 

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.


2.8. Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte na adresu SIT Collection d.o.o., Retkovec 16A , 10040 Zagreb, telefaksa na broj 01 2058 795 ili elektroničke pošte webshop@concordia.hr.

Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ugoovor, ukoliko su u navedenom roku novćana sredstva uplaćena na račun SIT Collection d.o.o. vrši se povrat novčanih sredstava najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimljena odluka o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novčanih sredstava bit će izvršen na način na koji je izvršena uplata. U slučaju da se pristane na drugi način povrata iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Ukoliko je roba isporučena kupcu, povrat novca može se izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon dostave dokaza o povratu robe u stanju u kojem je kupac i preuzeo.

Povrat robe

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu osobi koja je ovlaštena za primanje robe.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

3. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora a ukoliko proizvod ne može biti vraćen putem Concordia paket dostave (usluge) na uobičajen način, a na prodajnom mjestu Concordie. Krajnji korisnik može se obratiti na email adresu webshop@concordia.hr ili info telefon 01 2058 795 radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda.

Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

4. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom i kupnjom kao gost na concordia Webshop prodavaonici dajem suglasnost da SIT collection d.o.o., prikuplja i obrađuje moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.

Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja SIT collection d.o.o. s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda SIT collection d.o.o. za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznat sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u concordia Webshop prodavaonici.

Upoznat sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze concordia Webshop prodavaonice telefonskim putem ili putem e-maila.

concordia Webshop prodavaonica koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. 'session id', kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

5. Sigurnost i zaštita podataka

Prilikom registracije u concordia Webshop prodavaonicu biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila webshop@concordia.hr,  a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Concordia ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Sve stranice concordia Webshop prodavaonice na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta..) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica concordia Webshop prodavaonice.

6. Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža concordia Webshop prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. SIT collection d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja i korištenja web stranica concordia Webshopa.

7. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj concordia Webshop prodavaonice je zaštićen i SIT collection d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama concordia Webshop prodavaonice morate prethodno kontaktirati SIT collection d.o.o. putem e-mail adrese webshop@concordia.hr

8. Dostupnost concordia Webshop prodavaonice

Iako Vam Concordia nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Concordia ne može garantirati da će usluge na concordia Webshop prodavaonici odgovarati Vašim potrebama. 

Pristup na internetske stranice concordia prodavaonice (http://www.concordia.hr) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.